Afscheid nemen van oude vrienden en buren als je moet verhuizen, kan erg moeilijk zijn. In dit artikel beschrijven we hoe twee gezinnen stappen hebben ondernomen om hartzeer te voorkomen.

Het kost veel om naar een ander huis te verhuizen. Door uw huis te verkopen en een ander huis te kopen, bent u makkelijk 20.000€ kwijt aan notaris- en makelaarskosten, landmeter- en zegelrechten en om een verhuisbedrijf in te huren.

En dan is zelfs geen rekening gehouden met de emotionele kosten: de vreselijke ervaring om het huis te verlaten dat je thuis noemt en om afscheid te nemen van vrienden en buren waarmee je in de loop der jaren in contact mee bent geweest.

Ondertussen zijn op huidige woningmarkt kleinere appartementen soms duurder dan het grotere huis waar u misschien van zou willen weggaan. Bungalows en appartementen op de begane grond zijn schaars, waardoor hun prijs vaak stijgt.

Maar natuurlijk, als je een stadium hebt bereikt waarop de gedachte om op en af ​​de trap te gaan ontmoedigend wordt, lijkt verhuizing naar een bungalow of bejaardentehuis je enige keuze.

Er is echter nog een andere optie.

In plaats van die duizenden euro’s aan verhuiskosten te besteden, zou u er aan kunnen denken om te investeren in een traplift, waarmee je precies kunt blijven waar je wilt zijn: op de plek waar je van houdt. En dit aan een prijs die veel lager ligt.

“Ik koester mijn onafhankelijkheid en dit was een manier om het te houden”

Dan hoef je niet te overwegen om een ​​nieuw leven te beginnen en vrienden te maken op een moment dat je liever degenen zou koesteren die je al hebt.

Dit was precies wat Rita Verhulst, 85, een weduwe, drie jaar geleden dacht toen mobiliteit een probleem werd. Maar ze voelde afkeer om haar thuis te verlaten in Houthalen waar ze de afgelopen 40 jaar gelukkig heeft geleefd.

“Ik heb hier zoveel mooie herinneringen”, legt ze uit. “Maar de trap was voor mij een groot probleem geworden en ik bereikte het stadium waarin ik me zou moeten kiezen om ofwel boven ofwel beneden te leven, wat verre van ideaal was.”

Jill growing older disability

Blijf de dingen doen waar je van houdt

Verwanten suggereerden dat mevrouw Verhulst een Mobilift traplift zou kunnen laten installeren, waarvan ze hoopten dat hij een oplossing zou bieden zonder dat mevr. Verhulst de verandering moest doormaken om naar een verzorgingstehuis te verhuizen.

“Ik koester mijn onafhankelijkheid,” zegt ze, “en dit was een manier om het te houden.”

Rita Verhulst is heel blij met haar traplift. “Hij is gemakkelijk te gebruiken en ik ben er dolgelukkig mee. Ik hoef niet langer energie te verspillen met denken aan het idee om mijn huis te moeten verlaten.”

Zelfs als ze niet het niveau van onafhankelijkheid hebben waar mevrouw Atkinson van geniet, kan een traplift een enorm verschil maken voor de kwaliteit van het leven van een ouder familielid.

Vier jaar geleden had Ronny Theys er een geïnstalleerd in het huis van zijn 93-jarige moeder Maria Luyts in Olmen, in de Kempen, waar ze met een dagelijks een verzorger over de vloer krijgt.

“Eind vorig jaar was het niet goed met mama en was ze een paar weken bedlegerig. Het was ellendig voor haar en ook voor de rest, want we waren beperkt tot die ene kamer wanneer we tijd met haar doorbrachten.

“Het heeft echt het verschil gemaakt dat mama in haar eigen huis kan blijven”

‘Zodra ze goed genoeg was om te schuifelen, liep ze rechtop naar haar traplift, die de rest van het huis weer voor haar opende. Terwijl ze herstelde, kon ze zitten en genieten van het uitzicht op de tuin. En toen ze haar bed nodig had, konden alle oudere bezoekers die moeite hadden met de trap, de lift gebruiken om haar te bezoeken.

“Het heeft echt het verschil gemaakt voor zover mama in haar eigen huis kan blijven, waar ze zich het gelukkigst en meest comfortabel voelt. Dat betekent de wereld voor haar, maar ook voor iedereen die om haar geeft.”

Ouder worden hoeft niet te betekenen dat je je onafhankelijkheid opgeeft. Ontdek hoe een Mobilift-traplift u kan helpen om uw leven te blijven leiden zoals u het wilt en kijk verder op onze website.

 

Laat een antwoord achter