Hulpmiddelen die kunnen helpen uw zelfstandigheid te herwinnen

Leeftijd, ongevallen of ziekte kunnen uw leven en mobiliteit drastisch veranderen. Het kan een uitdaging zijn om door het huis te lopen en een aantal basisdingen te doen.
Door te investeren in een paar gadgets, kunt u de afhankelijkheid van andere mensen verminderen en een kwalitatief, onafhankelijk en vrij leven leiden in uw huis zonder uw veiligheid in gevaar te brengen.
Er zijn tal van opties om uit te kiezen in de markt. Maar je moet ze doorzoeken om de meest effectieve en efficiënte tools en gadgets te vinden die de meeste impact in je leven zullen hebben. Hier zijn een paar apparaten die u zou moeten overwegen.

Automatische beenheffers

Met verminderde mobiliteit van het onderlichaam wordt het op- en afstappen van het bed een grotere uitdaging. Je benen van de grond tillen en op het bed leggen kan van een gemakkelijke uitdaging tot bijna onmogelijk gaan.
In plaats van het bed te veranderen waaraan u in de loop der jaren gewend bent geraakt, kunt u een automatische beenheffer krijgen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en maakt het op- en afstappen een fluitje van een cent.
Automatische beenheffers zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn met geavanceerde functies die het naar bed gaan gemakkelijker en minder uitdagend maken.

Traplift

Trapliften zijn een uitstekende aanvulling voor senioren met mobiliteitsproblemen. Met deze cruciale gadgets kunt u geld besparen en kunt u blijven genieten van het comfort van uw huis.
In veel gevallen, naarmate de leeftijd vordert, worden senioren gedwongen om het huis waar ze zo hard voor hebben gewerkt te verkopen en naar bungalows te verhuizen. Dit proces is niet alleen duur, maar kan ook maanden aanslepen.
Met een traplift behoudt u het huis van uw dromen en is de trap niet langer een uitdaging.
Als u zich zorgen maakt over het hebben van uniek gevormde trappen, kan de traplift worden aangepast om u van dienst te zijn en eventuele obstakels in uw huis te overwinnen. U gaat gemakkelijk zo vaak als nodig de vloer op en af, veilig en zeker zonder te zweten.

Hijspaal

Hefstokken zijn een ideale mobiliteitspartner voor patiënten die de mobiliteit van hun kernsecties hebben verloren of voor senioren die het gevoel hebben dat hun kernspieren niet meer zijn wat ze waren.
Naarmate je ouder wordt, begin je je te realiseren hoe moeilijk eenvoudige dingen zoals rechtop zitten in bed kunnen zijn. Met een hefpaal kunt u uw armspieren gebruiken om u te helpen in een zittende positie te komen en uit bed te komen.

Bed touwladder

De bedtouwladder helpt je om uit bed te komen. Het touw hecht stevig aan de poten van je bed voor de veiligheid. Met behulp van de touwladder trek je jezelf gemakkelijk omhoog naar een zittende positie. De bedtouwladder is een alternatief voor de paal. Het is veiliger en minder vervelend in gebruik, waardoor het ideaal is voor senioren die de paal moeilijk te bereiken zouden vinden.
Afhankelijk van het ontwerp van het touw, kan het tot 150 kg dragen, zodat u uw hele lichaamsgewicht zonder enige uitdaging met het touw kunt tillen.


Wandelstokken


Deze loophulpmiddelen worden ondergewaardeerd. Een wandelstok of wandelstok kan je helpen het zelfvertrouwen bij het bewegen drastisch te verbeteren en de extra ondersteuning die ze bieden helpt bij het evenwicht.
Hoewel er niet veel technologie is met wandelstokken, wordt het sterk aanbevolen om de juiste maat wandelstok of wandelstok te kopen. Dit zorgt ervoor dat de druk die de wandelstok uitoefent niet wordt overgedragen naar andere delen van het lichaam, zoals de schouders, wat extra problemen voor de gebruiker zou kunnen opleveren.
Waarom niet ook lezen: Hoe veilig zijn trapliften?

Wandelstokken zijn perfect voor senioren die nog een actief leven nastreven. Dit mobiliteitshulpmiddel helpt de belasting van de gewrichten van het onderlichaam, zoals de knie, te verminderen en helpt ook bij het aannemen van een gezond looppatroon.
Hoewel dit apparaat perfect is voor senioren met veel mobiliteit en balans, helpen ze toch bij het verbeteren van houding, stabiliteit en balans voor degenen die liever binnen blijven. De activatorstokken kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden tijdens het wandelen.
Bij het gebruik van activatorstokken is het belangrijk om de juiste houding en hoogte van de stokken aan te nemen. Als u niet zeker weet wat de juiste manier is om de stokken te gebruiken, kunt u een arts raadplegen.

Looprek

Lukt het niet met wandelstokken, dan komt er een rollator bij. Een rollator is gunstig voor senioren met een verslechterd evenwicht. Met de vier pootjes zorgt het looprek voor een betere ondersteuning en stabiliteit.
Looprekken kunnen standaard, verrijdbaar of opvouwbaar zijn, afhankelijk van wat u wilt en uw behoeften. Doordat de frames opvouwbaar zijn en gemaakt zijn van lichtgewicht maar sterke materialen, zijn ze ook perfect voor op reis. U kunt ze meenemen op reis om uw kinderen te zien of wanneer u een vriend bezoekt. Bovendien kun je ze zowel binnen als buiten gebruiken.

Handgreep

De grootste schrik voor elke senior is vallen. Vallen kan catastrofaal zijn en zonder op te staan om hulp in te roepen, kunnen de verwondingen fataal zijn.
Handgrepen kunnen helpen om de risico’s te beperken. Ze worden geïnstalleerd in gebieden met een hoog valrisico. Je kunt ze gebruiken voor extra ondersteuning en als je valt, kun je ze gebruiken om jezelf weer op te staan. Ze hebben misschien geen mooie knoppen of technologie, maar ze kunnen een leven redden.
De handgrepen van de handgreep zijn permanent aan de muur bevestigd. Als u de voorkeur geeft aan niet-permanente opties, zijn er handgrepen met krachtige zuignappen die in plaats daarvan kunnen worden gebruikt.
Voordat u handgrepen laat installeren, kunt u het beste met een professional praten die u kan adviseren over het beste type handgrepen, de materialen en de hoogte van de installatie, afhankelijk van het gebied. Deze factoren zullen helpen om deze apparaten nuttiger voor u te maken.

Hefkussen

Misschien moet u de meeste dingen zittend doen. Dat maakt het alleen maar moeilijker voor je om op te staan. Met een tilkussen wordt het opstaan gemakkelijker voor uw knieën en lagere spieren.
Het apparaat helpt je om in een staande positie te komen als je zit. Er zijn andere opties die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw mobiliteitsniveau.
Maar als u de mobiliteitshulpmiddelen overweegt, moet u er een toevoegen die u helpt bij het opstaan uit de stoel.
Technologie heeft talloze apparaten en gadgets uitgevonden die u kunnen helpen in vrede oud te worden. Hoewel de variëteit goed is, kan het soms verwarrend zijn om uit de duizenden verschillende producten op de markt te kiezen. De hierboven genoemde zijn slechts enkele van degenen die u zullen helpen zich gemakkelijk te verplaatsen met weinig of geen hulp van andere mensen.

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d- bloggers vinden dit leuk: