Veiligheid

Of het nu gaat over een verticale lift of een traplift, het apparaat moet voldoen aan de veiligheidsnormen. Er zijn verschillende veiligheidssystemen voorzien op de apparaten teneinde de best mogelijke beveiliging te garanderen.

De traplift is uitgerust met een draaibare zitplaats en een voetenplank om uw voeten op de plaatsen. Detectoren ontdekken mogelijke obstakels op de trap waarna het apparaat eventueel automatisch stilgelegd wordt om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

Ook is er een vergrendeling die het apparaat stopt wanneer de zetel draait of wanneer de gebruiker tijdens het op en neer gaan rechtstaat.

Belangrijk : Kies een traplift waar u zich goed in voelt en die past bij uw lichaamsbouw.

Veiligheid boven alles !

Naast het comfort is de stoel gebouwd voor een maximum aan comfort. De stoel is zo gebouwd dat hij niet kan draaien tijdens de beweging op de trap en tijdens het in- en uitstappen. Vooraleer de gebruiker uitstapt kan de rechte traplift gedraaid worden bovenaan de trap om vlot uit te stappen. De gedraaide stoel blokkeert zich op dat moment automatisch. De armleuningen beschermen de gebruiker eveneens tijdens het gebruik van de traplift. Tijdens het uitstappen kunnen de armleuningen eventueel naar boven geplooid worden om de stoel vlotter te kunnen verlaten. Het risico op vallen tijdens het rechtstaan is dus minimaal. Hierdoor wordt de lift voorzien van zijn CE-markering.

De veiligheid van de gebruikers is prioritair voor de aanbieders van (trap)liften. Alle modellen beantwoorden aan de strikte Europese normen om valpartijen of pannes te voorkomen. Bijvoorbeeld : indien er zich een stroomonderbreking voordoet, voorzien de batterijen in de voeding van de lift. Er is dus geen risico om geblokkeerd te staan op de trap of in de lift. De veiligheid wordt gewaarborgd door een aantal veiligheidsmechanismen die niet overbrugd mogen worden. De traplift is voorzien van armleuningen om het risico op vallen te vermijden en om houvast aan de gebruiker te geven.

De noodstop, de obstakeldetectoren zijn opties die standaard op bijna alle modellen trapliften zijn terug te vinden. Uiteraard is er garantie van toepassing op al deze onderdelen. Tijdens het onderhoud van de lift worden ze ook uitgebreid getest. Voor een lift voor particulieren gelden aparte regels wat betreft controle en onderhoud. Ook deze liften dienen te voldoen aan alle normen die opgelegd worden door de Europese commissie. Om de lift te mogen commercialiseren moet hij voorzien zijn van een CE-markering.

Leveranciers bieden meestal een contract voor onderhoud en probleemoplossing met het oog op de veiligheid van uw apparatuur en dit door controlebezoeken uit te voeren. Bovendien, bij het gebruik van een lift kunnen zich technische storingen voordoen. In dit geval, vooral als u alleen woont, is het belangrijk om in contact te staan met een bedrijf voor continue hulp 24u/24 en 7 d/7. Ter voorkoming van een ernstig incident is het ook essentieel dat een technicus minstens eenmaal per jaar een technische check up uitvoert. Bel hiervoor naar Mobilift: 0477/ 73 01 78

 

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d- bloggers vinden dit leuk: