Afmetingen voor een traplift

Met behulp van onderstaande richtlijnen kan u uw rechte trap eenvoudig opmeten. Indien u ons contacteert doen wij dit uiteraard ook graag voor u.
Een traplift voor een gebogen trap vereist meer gegevens over uw trap. Het aantal bochten en de lengte van de rechte stukken zijn in dit geval bepalend. Neem contact met ons op indien u richtlijnen wenst over de opname van de afmetingen van een gebogen trap.

 

Het opmeten van uw trap is  eenvoudig. Wanneer u uw tijd neemt om de exacte afmetingen te bepalen, kunnen wij zeer spoedig een prijsindicatie en offerte voor u opmaken. Voor de opmeting hebt u een (vouw)meter nodig. Gelieve alle afmetingen in millimeter te noteren. Indien u van plan bent zelf een tweedehands lift te monteren, verlies dan niet uit het oog dat u geen recht hebt op subsidie of garantie. De prijs van een door ons geïnstalleerde tweedehands lift komt met subsidiesubsidie goedkoper uit dan wanneer u zelf op zoek gaat. Mét garantie en nieuwe batterijen!

Er moet minstens een vrije ruimte van 750mm zijn onderaan uw trap. Indien er obstakels zijn zoals radiatoren, stopcontacten of deuropeningen, neem dan contact met ons op om de installatiemogelijkheden verder te bespreken. Specifieke opties zoals een opklapbare rail kunnen in dat geval soelaas brengen.

1. Als eerste stap dient u te bepalen aan welke zijde van de trap u de traplift wilt laten installeren: de linker- of de rechterkant. Hou hiervoor rekening met de plaatsing van de leuning en de muur. De plaatsing aan de muurzijde verdient de voorkeur.

measure1

2. Vervolgens dient u de totale lengte van de trap op te meten. U begint te meten vanop de vloer tot op de bovenste trede van uw trap.

Doe deze metingen aan dezelfde kant waar u de traplift wilt laten installeren.

Het is zeer belangrijk dat deze afmeting accuraat is. Neem er uw tijd voor. Indien u niet zeker bent, vraag dan een tweede opinie.

measure2

Lengte van de trap (in millimeter): ….. mm

3. Als derde stap dient u de breedte van de trap op te meten.

Meet de breedte op verschillende punten van de trap op. Trappen kunnen immers smaller of breder worden naargelang de hoogte. Gebruik de afmeting van de het smalste punt.

measure3

Breedte van de trap (in millimeter): ….. mm
 

4. Vervolgens telt u het aantal tredes van uw trap. measure4

Aantal tredes: …..

5. Als vijfde en laatste stap dient u na te gaan of er voldoende ruimte is onderaan en bovenaan uw trap.
Bovenaan de trap moet er een ruimte vrij zijn van 400mm en mogen er geen hindernissen zijn, zoals een deur of een muur.

measure5

Vrije ruimte bovenaan de trap: ….. mm

Bekijk nu of er een vrije ruimte van minstens 800 mm onderaan uw trap is en dat er geen hindernissen zijn zoals deuren, radiatoren of stopcontacten.
measure6
 
Vrije ruimte onderaan de trap: ….. mm

Technische assistentie nodig?

Wij helpen u gratis

Of stel uw vraag per mail

Contactformulier

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d- bloggers vinden dit leuk: