Alles over trapliften voor buiten

De buitentrapliften van Mobilift zijn een praktische oplossing voor personen die toegang willen tot hun voordeur, oprit, terras of tuin. Snel bevestigd aan enkele traptreden, is de installatie van een buitenstoellift makkelijker te realiseren dan de contructie van een aangepaste oprit en kost hij veel minder ruimte.

De buitenstoellift is ontworpen om bestand te zijn tegen zowel warme als koude klimaten en weerstaat dus zeker aan de koude winters en warme zomers in Vlaanderen. De buitenstoelliften kunnen ook geleverd worden met een beschermhoes, een sleutelvergrendeling en een afstandsbediening.

 
Buitentrapliften zijn even comfortabel, veilig en betrouwbaar als trapliften voor binnen. Ze zijn weerbestendig – bestand tegen hevige regen, sneeuw, hagel en vorst, en tegen de brandende zon. Ze werken van -10°C tot 40°C.

Traplift buiten Thyssen Levant Outdoor

Ze worden geleverd met een hoes om beter beschermd te zijn tegen regen, ijs en sneeuw.

Het ontwerp is elegant – netjes weg te vouwen wanneer niet in gebruik.

Veilig te bevestigen aan traptreden – inclusief beton, massief hout, staal of steen.

Steeds meer mensen die de trap niet makkelijk meer kunnen opgaan, vertrouwen op zowel binnen- als buitentrapliften. Het is belangrijk om de verschillen tussen de buiten- en binnentrappen te kennen voordat u er één installeert.

Hier leggen we uit hoe een buitentraplift wordt gebouwd:

Overeenkomsten – Wat hebben binnen- en buitentrapliften met elkaar gemeen? Vreemd genoeg hebben buitentrapliften meer gemeen met hun broertjes voor binnen dan we denken. Beide werken op dezelfde manier en hebben dezelfde hoofdonderdelen: een rail, stoel, motor, bedieningselementen en veiligheidsvoorzieningen. De rail is liefst aan de muurzijde bevestigd aan de overzijde van de leuning. De traplift rijdt dan op en neer de rail, met een motor aangedreven door een batterij die continu wordt opgeladen, zodus op gelijkstroom van 6 of 24VDC. De bestuurder kan het platform of de stoel bedienen met behulp van bedieningselementen op de armleuning van de stoel. Veiligheidsvoorzieningen zijn onderdeel van elke traplift, zowel binnen als buiten, en omvatten elementen als veiligheidsgordels, noodremmen en voetsteunen.

Verschillen – Het grote verschil tussen een binnentraplift en een buitentraplift is de behoefte aan bescherming tegen weersinvloeden. Het installeren van een binnentraplift buiten zou resulteren in snel verval van het systeem en uiteindelijk voortijdige panne. Daarom zijn trapliften die bedoeld zijn voor buitengebruik gebouwd met één ding in het achterhoofd: weersbestendig zijn. Alle buitentrapliften worden op alle plaatsen afgesloten die moeten worden afgedicht. Ze zijn afgedicht om te voorkomen dat water of vuil in het systeem kan binnendringen. Als vuil en water in de motor of het tandwielsysteem zouden infiltreren, zou dit tot dure schade kunnen leiden. Naast het afsluiten van het systeem, zijn buitentrapliften ook voorzien van waterbestendige dichtingen voor meer bescherming. Sommige buitentrapliften hebben zelfs een ingebouwd verwarmingselement om de gebruiker warmte te geven wanneer de temperatuur daalt. Net zoals in uw wagen.

berscherming hoes traplift buiten

Het grote verschil in de manier waarop buitentrapliften worden gebouwd, is het gevolg van de onmiskenbare noodzaak voor weerbestendigheid. Een buitentrap die niet bestand is tegen temperatuurschommelingen en andere elementen van moeder natuur is nutteloos voor de consument. Buiten de eigenschap van de buitentraplift om bestand te zijn tegen weersinvloeden, is deze bijna identiek aan het liftmodel voor binnen gebouwd.

Wij hebben nieuwe en tweedehands buitentrapliften beschikbaar van:

Thyssen-Krupp: Levant outdoor

Stannah: 420 outdoor

Bel 0477/73 01 78 voor meer informatie.

 

6d291953b0b2b424465e078afbc3e52804a54f22

 

 

Technische assistentie nodig?

Wij helpen u gratis

Of stel uw vraag per mail

Contactformulier

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d