Vlaamse aanpassingspremie voor 65-plussers

Indien u of één van uw gezinsleden 65 jaar of ouder is, hebt u recht op een premie van de Vlaamse overheid bij de installatie van een traplift indien het gezamenlijk jaarlijks inkomen het door de overheid vastgestelde maximumbedrag niet overschrijdt.

De inkomensgrenzen liggen op 37030 € voor een alleenstaande en 51840 € voor koppels. De aanvrager mag geen eigenaar zijn van een tweede woonst.

De aanpassingspremie bedraagt 50% van de kostprijs, btw inbegrepen. De premie is maximaal 1250 euro, ook al is het factuurbedrag hoger dan 2.500 euro.

Hulp nodig bij de aanvraag van uw premie?

In de provincie Vlaams-Brabant is er nog een bijkomende provinciale premie die tot 2500€ bedraagt. Sommige steden of gemeenten geven ook nog een tegemoetkoming die oploopt tot 600€.

Lees zeker de infofiche van Wonen Vlaanderen : toelichtingsfolder

En vul de Aanvraagformulieren in.

Indien u dit wenst helpen wij bij uw aanvraag.

Woont u in Vlaams-Brabant? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor de proviciale aanpassingspremie. Deze premie bedraagt 2500€. Klik hier voor meer informatie over deze premie.

Wanneer en waar kan u een premie aanvragen?

U kan de premie aanvragen wanneer de werken uitgevoerd zijn en als u in de woning woont. De facturen mogen niet ouder zijn dan 2 jaar. U dient uw aanvraag in bij het agentschap Wonen-Vlaanderen in de provincie waar u verblijft.

Zijn meerdere aanvragen mogelijk?

Ja, binnen een periode van 10 jaar kan u 3 keer een aanpassingspremie aanvragen. U mag geen twee aanvragen doen voor hetzelfde bouwonderdeel, bijvoorbeeld niet twee keer de premie aanvragen om ramen te vernieuwen.

Zie ook www.wonenvlaanderen.be

Of bel naar de Vlaamse infolijn op het telefoonnummer: 1700.

Premie voor mensen met een handicap

Indien de persoon die behoefte heeft aan een traplift jonger is dan 65 jaar en een handicap heeft, dan kan hij rekenen op een maximale vergoeding van € 8.399,17. Hij dient daarvoor te beschikken over een persoonlijk nummer van het Vlaams agentschap voor personen met een handicap (VAPH). Dit nummer kan levenslang gebruikt worden. Indien de persoon ouder is dan 65 is een aanvraag ook mogelijk, indien hij voor z’n 65e stond ingeschreven en over een VAPH-nummer beschikt. Voor Wallonië betreft het hier een AVIQ-nummer en voor het Duitstalig gebied de DPB.
Meer informatie hieromtrent vindt u  terug op de website van het VAPH.

Indien de aanvrager moeilijk te been is of slechts beperkte inspanningen kan leveren komt hij in aanmerking voor de premie nadat hij de aanvraagprocedure heeft doorlopen. Hiervoor dient de aanvrager het onderstaande aanvraagformulier in te vullen en op te sturen naar het provinciaal kantoor van het VAPH.

Aanvraagformulier hulpmiddelen en aanpassingen

Uitleg over trapliften door het VAPH

Verdere nuttige links:

Premies van de Vlaamse overheid

Aanpassingspremie van de Vlaamse overheid, gewijzigd op 1 juni 2019

Premies voor wie in Limburg woont

Premies voor wie in Vlaams-Brabant woont

Premies voor wie in Antwerpen woont

Premies voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Premies voor wie in West-Vlaanderen woont

Premies voor wie in Oost-Vlaanderen woont

www.premiezoeker.b

Aanvraagformulier

Gratis brochure ontvangen?

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d- bloggers vinden dit leuk: