Supra Linea.png

Supra

Prijzen vanaf 8500€. Bel 0477/730178 voor een prijsindicatie of offerte.

Platformliften hebben een groter draagvermogen dan trapliften. Het gewicht dat ze kunnen dragen gaat van 190 tot 325 kg. De persoon die de trap wil gebruiken, rijdt met de rolstoel op het platform en wordt hier beveiligd tegen vallen door automatische boorden en leuningen. Bediening gebeurt met behulp van het controlepaneel of met de afstandsbediening. Het is mogelijk een platform op elke maat te maken. De rail kan op de muur  worden gemonteerd (bij een rechte trap) of staat op paaltjes. De platformlift kan ook uitgerust worden met een stoeltje.
De platformlift is een traplift, gewijd aan gebruikers van een rolstoel.

Hij is net als de traplift veelzijdig: hij kan passen op een rechte trap, een draaitrap, binnen of buiten, voor persoonlijk of publiek gebruik (maximaal ongeveer 40 meter rails of vier verdiepingen). Na gebruik, kan de platformlift worden opgevouwen om de trap vrij te houden voor andere gebruikers.

Er zijn allerhande opties beschikbaar: verhoogde snelheid, akoestische of visueel alarm bij gebruik van de lift, opklapbaar stoeltje op de lift, RAL-kleur naar keuze, bedieningen met joystick of drukknoppen, back-up batterijen, standaard platformafmetingen of op maat aangepast.

De snelheid varieert van 0,07 tot 0,14 meter per seconde, en het draaggewicht kan oplopen tot 325kg. Ook het esthetische aspect wordt niet uit het oog verloren. Zo passen de mooi gestroomlijnde toestellen ook in het interieur van de gebruiker.

De installatie van een platformlift vereist ook relatief weinig werk. In een dag is hij geïnstalleerd.

De prijs ligt hoger dan deze van een traplift. De prijs ligt tussen 8500 € en 14 000 €, installatie inbegrepen.

Gebruik van de platformlift

De platformtraplift staat aan de gebruikers toe zich met een rolstoel over verschillende verdiepingen te verplaatsen. Dankzij een plateau dat aan een rail is bevestigd, kan de gebruiker in alle veiligheid naar boven of beneden gaan. Om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen wordt na het openvouwen van het platform, een oprijstuk neergevouwen. Na het plaatsnemen op het platform met de rolstoel, wordt een veiligheidsbarrière, die bestaat uit leuningen naar beneden gevouwen en het oprijstuk opgevouwen.

Vervolgens kan het toestel met de bedieningsknop naar boven of beneden worden gestuurd. Het apparaat is ook steeds uitgerust met een noodstop.

Na aankomst op de verdieping, opent de veiligheidsbarrière en het oprijstuk vouwt zich weer neer. Voor een maximaal comfort is de platformlift ook op te vouwen tegen de muur. De installatie van dit type lift neemt één to drie dagen in beslag, afhankelijk van de configuratie van de trap : recht, gebogen, met of zonder overloop, enz. Reken dus op 8500 à 14000 euro. U kan ook rekenen op subsidie indien u over een VAPH nummer beschikt of indien u 65+ bent om dit toestel te helpen financieren.