Platformliften

Platformliften hebben een veel groter draagvermogen dan trapliften. Het gewicht dat ze kunnen dragen gaat van 150 tot 300 kg. De persoon die de trap wil gebruiken, rijdt met de rolstoel op het platform en wordt hier beveiligd tegen vallen door automatische leuningen. Bediening gebeurt met behulp van het controlepaneel of met de afstandsbediening. Het is mogelijk een platform op elke maat te maken. De rail kan op de muur  worden gemonteerd. Deze rail kan ook gebruikt worden als leuning voor andere gebruikers van de trap.

Lehner Delta

Lehner Stratos

Lehner Omega.png

De Platformlift

De platformlift, bestaat uit een platform voor een rolstoel. Er bestaan twee categoriëen: de platformtraplift en het platform met verticale beweging: het hefplatform. De keuze tussen beide kan worden gemaakt naargelang de behoeften en de configuratie van de trap.

Presentatie

De Platformlift is het equivalent van een traplift, maar is gewijd aan gebruikers van een rolstoel.

Hij is net als de traplift veelzijdig: hij kan passen op een rechte trap, een draaitrap, binnen of buiten, voor een persoonlijk of professioneel gebruik

(maximaal ongeveer 10 meter rails of vier verdiepingen). Na gebruik, kan de platformlift worden opgevouwen om de trap vrij te houden voor andere gebruikers.

De opties zijn variabel: de snelheid kan langzaam of sneller worden afgesteld

(maximaal 0,15 meter per seconde), en het draaggewicht kan oplopen tot 250kg. Ook het esthetische aspect wordt niet uit het oog verloren door de fabrikanten. Zo passen de mooi gestroomlijnde toestellen ook in het interieur van de gebruiker.

U heeft keuze uit verschillende materialen, vormen en kleuren. De installatie van een platformlift vereist ook weinig werk, tenzij in sommige gevallen wanneer een put dient te worden voorzien (voor verticale platformliften).

De prijs ligt hoger dan deze van een traplift. Hij wordt meestal ook op maat aangepast (oppervlakte platform).

Reken op 5 000 € tot 12 000 €, installatie inbegrepen, voor een platformlift voor particulier gebruik.

De platformtraplift staat aan de gebruikers toe zich met een rolstoel over verschillende verdiepingen te verplaatsen. Dankzij een plateau dat aan een rail is bevestigd, kan de gebruiker in alle veiligheid naar boven of beneden gaan De bedieningen bevinden zich boven en onderaan de trap, of deze nu binnen of buiten staat. Om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen wordt na het openvouwen van het platform, een oprijstuk neergevouwen. Na het plaatsnemen op het platform met de rolstoel, wordt een veiligheidsbarrière, die bestaat uit leuningen of deuren naar beneden gevouwen en het oprijstuk opgevouwen.

Vervolgens kan het toestel met de bedieningsknop naar boven of beneden worden gestuurd. Het apparaat is ook steeds uitgerust met een noodstop.

Na aankomst op de verdieping, opent de veiligheidsbarrière en het oprijstuk vouwt zich weer neer. Voor een maximaal comfort is de platformlift ook op te vouwen tegen de muur. De installatie van dit type lift neemt één to drie dagen in beslag, afhankelijk van de configuratie van de trap : recht, gebogen, met of zonder overloop, enz. Reken dus op 5000 à 12000 euro. U kan ook rekenen op subsidie indien u over een VAPH nummer beschikt of 65+ bent om dit duurdere toestel te helpen financieren.