Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Al onze trapliften blijven werken wanneer er een stroompanne is met behulp van de batterijen. Ook tijdens een stroompanne kan u er dus veilig gebruik van maken.

 • Hoe lang duurt de rit?

Hoe lang de rit naar boven of beneden duurt is volledig afhankelijk van de lengte van uw trap. Vanwege uw veiligheid gaat de traplift met een verantwoorde snelheid naar boven of beneden. De wettelijk voorgeschreven maximale snelheid is 0,15 meter per seconde

 • Kan ik een traplift zelf bedienen?

Op onze trapliften zit een knop waarmee u de lift heel eenvoudig kunt bedienen. Ook worden trapliften standaard geleverd met een afstandsbediening. Met deze bediening kan de lift naar boven of naar beneden gestuurd worden. Handig als er bijvoorbeeld twee personen zijn die gebruik maken van de lift

 • Is een traplift wel veilig?

De producten van Mobilift voldoen aan strenge Europese veiligheidsnormen. Onze trapliften zijn uitgerust met verschillende veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsgordel en ingebouwde veiligheidssensoren.

De standaard veiligheidsmaatregelen zijn:

De rail van de traplift is zo ontworpen en afgewerkt, dat uw kleding er niet tussen raakt.

De voetenplank en beschermkappen van de motorunit zijn voorzien van klemdetectie, hierdoor kan er niets tussen de lift en de trap klem komen te zitten.

Iedere stoel is voorzien van een veiligheidsgordel, zodat u onderweg niet van de lift kunt vallen

De stoel stopt automatisch als er een belemmering op de rail of trap ligt.

Elke stoel is voorzien van een sleutel zodat u ongewenst gebruik van de stoeltraplift kunt voorkomen

Elke stoel kan gedraaid worden voor voldoende ruimte bij het op- en afstappen

De traplift werkt op  batterijen, zodat u bij stroomuitval uw rit kunt vervolmaken en zelfs daarna nog meerdere ritten kunt maken.

 •         Is een traplift wel veilig als mijn kinderen of kleinkinderen op bezoek komen?

  Onze trapliften zijn standaard uitgerust met een sleutelvergrendeling. Als u uw traplift niet gebruikt, kunt u de lift op slot zetten waardoor anderen er geen gebruik van kunnen maken. Op deze manier voorkomt u ongewenst gebruik.

  Onze trapliften zijn voorzien van batterijen. Deze accu’s zorgen ervoor dat u ook wanneer de stroom uitvalt, gemiddeld nog tien keer gebruik kunt blijven maken van uw lift.

  • Hoe is het onderhoud van de traplift geregeld?

  Hoewel wij zoveel mogelijk onderhoudsvrije materialen in de traplift hebben verwerkt, adviseren wij de traplift tenminste eens per jaar door ons te laten onderhouden. Hiervoor heeft u de keuze uit verschillende typen onderhoudscontracten. Onze trapliftadviseur vertelt u graag meer over de contracten die wij aanbieden. Ook kan u bij ons terecht voor onderhoud op reeds geplaatste trapliften.

  • Is een traplift altijd mogelijk?

Een traplift is vrijwel altijd mogelijk. Er zijn uiteraard uitzonderingssituaties maar in 95% van de gevallen kunnen wij een lift plaatsen

 • Is mijn trap wel stevig genoeg voor een traplift?

Elke trap is in principe stevig genoeg voor een traplift. Wel is het belangrijk dat er een trapliftadviseur langskomt die ter plaatse de trap kan beoordelen. Op deze manier kan hij u goed informeren over de mogelijkheden en wordt uw lift helemaal naar uw wensen op maat gemaakt.

 • Hoe wordt de rail bevestigd?

De liftrail wordt door middel van steunen op de trap gemonteerd. De steunen worden gemonteerd met schroeven

 • Hoe groot wordt de afstand tussen mijn muur en de rail van mijn traplift?

De standaard afstand van de muur tot aan de voorzijde van de rail is 15cm. Uiteraard bestaan er verschillen afhankelijk van het type traplift. Onze adviseurs kunnen dit tijdens het bezoek aan u bekijken en adviseren.

 • Hangt de liftrail aan de wand of staat deze op de treden?

Trapliften worden meestal op de trap gemonteerd. De muur blijft in vrijwel alle gevallen vrij. Tenzij u wenst dat de rail van de lift op de muur wordt gemonteerd.

 • Kan een traplift ook aan de binnen- of buitenzijde van de trap geplaatst worden?

Een traplift kan ook aan de binnenzijde van de trap gemonteerd worden.Dit is afhankelijk van het type traplift.

 • Blijft de trapleuning zitten?

Mobilift streeft er altijd naar om de trapleuning te laten zitten. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn dat de leuning wordt verwijderd. Zo nodig kunnen we voor de overige trapgebruikers een leuning of spilbeugel terugplaatsen aan de andere zijde van de trap.

 • Hoeveel tijd neemt het plaatsen van de traplift in beslag?

Het plaatsen inclusief de uitleg over het gebruik duurt ongeveer vier uur.

 •  Neemt Mobilift de traplift terug als ik hem niet meer nodig heb?

U koopt uw traplift natuurlijk met de intentie hier jarenlang plezier van te hebben. Soms verandert er echter iets in uw persoonlijke situatie waardoor uw lift niet langer nodig is. Wanneer u besluit te verhuizen bijvoorbeeld.

Wanneer u uw lift niet meer nodig heeft, kunt u ervoor kiezen de lift door ons te laten demonteren. Onder bepaalde voorwaarden kunt u voor uw oude traplift een door ons vastgesteld bedrag terug krijgen.