De huur van een traplift: hoe en hoeveel kost het?

Wilt u uw onafhankelijkheid behouden en uw trappen blijven gebruiken? En wilt u nog kiezen tussen het kopen of het huren van een traplift dan bent u nu op de juiste pagina. In dit artikel proberen we u te helpen de juiste beslissing te nemen.

In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het huren van een traplift: de voorwaarden, voordelen, prijzen en zoals altijd geven we een praktisch advies.

In welke gevallen is het huren van de traplift voordeliger dan de aankoop?

In sommige situaties kan het huren van een traplift worden beschouwd als de beste en goedkoopste manier om gebruik te maken van de traplift. Dit kan in de volgende gevallen:

Kortstondig gebruik:
Als u niet weet hoe lang u de traplift zal gebruiken of u hebt hem nodig voor een korte niet permanente termijn , kan de huur van de traplift zeer gunstig zijn:

In het algemeen is het gebruik van de traplift voor een korte periode te wijten aan:

De tijdelijke afname van de mobiliteit en de stress en de vermoeidheid van het gebruik van de trap door:

– een ongeluk
– een medische operatie
– een blessure

Deze medische problemen zullen na de behandeling weer opgelost raken.

Het ontvangen van een dierbare vriend of familielid voor enkele maanden (vakantie bijvoorbeeld) om voor hem te zorgen. En deze persoon heeft een beperkte mobiliteit.

Indien u de kosten van de aankoop wil spreiden

Als u tijdelijk in een huis woont en uw situatie vereist dat u een apparaat nodig hebt voordat u een geschikte permanente woonst hebt gevonden. Of als u de eigenaar niet bent van het huis en je weet niet wanneer je het pand zal verlaten.

 

monte-escalier-location

 

Wat zijn de voordelen van huren versus kopen?

De huur van de traplift t.o.v. de aankoop kan gunstig zijn omdat:

De prijs is relatief laag in vergelijking met de aankoop:
Het huren van een traplift voor een korte, vaste periode is een kosteneffectieve handeling, behalve in het geval van langdurig gebruik.

Geen behoefte aan een langdurig contract:
U hebt zelf het recht om de gewenste periode te kiezen en u kunt de huur van de traplift annuleren op elk moment na de eerste 3 maanden.

U kunt deze traplift zelf op elk moment kopen:
Dit is een groot voordeel omdat u het apparaat kunt uitproberen voor de duur van uw keuze, en in deze fase zal u kunnen beslissen om te kopen of niet, afhankelijk van het gemak dat u hebt ondervonden.

 

Waar een traplift huren?

Natuurlijk kan u bij ons terecht om een traplift te huren. Voor u uw beslissing neemt kunnen we nog wijzen op volgende aandachtspunten: 

-hou rekening met de eenmalige installatiekost

-is het demonteren in de prijs inbegrepen?

-hoelang is de minimum huurperiode

-is de traplift recent

-kan de traplift ook worden aangekocht?

 

 

Hoeveel kost het huren van een traplift?

Wat zijn de factoren die van invloed zijn op de prijs van de traplift?
Aangezien de prijs van het huren van de traplift afhankelijk is van de prijs van het model met de geïnstalleerde opties en de prijs van de installatie omvat. Zoals we al hebben vermeld, zijn de kosten van de installatie uiteraard afhankelijk van het type traplift en de complexiteit van de configuratie van het trappenhuis en de hoeveelheid werk dat vereist is. Daarom is het moeilijk te zeggen hoeveel u moet betalen om een traplift te huren zonder dat technici uw trap controleren.

Klik hier voor meer informatie over alle factoren die van invloed zijn op de prijs van de traplift.

Hoeveel moet ik betalen om een traplift te huren?


De prijs van het huren van de traplift wordt als volgt berekend:

– Een eerste bedrag wordt betaald in de eerste maand van de huur van de traplift, inclusief de kosten van installatie, reparatie, onderhoud en verwijdering.
Dus wanneer u de traplift niet langer nodig heeft en u hem wilt demonteren, wordt de verwijdering op elk gewenst moment uitgevoerd, zonder dat u meer hoeft te betalen.

– Een huurbedrag per maand of per week afhankelijk van de gebruiksduur, periodiek te betalen totdat traplift niet langer nodig is.

Dus wat u moet onthouden over de prijs van het huren van een elektrische traplift, is dat er twee kosten moeten worden betaald:
-de unieke kosten van de diensten die de initiële installatie vereist.
– de huurkosten die afhankelijk zijn van de door u gekozen huurperiode per maand of per week.

Indicatieve prijzen:
Over het algemeen ligt de initiële prijs tussen 600 -800 euro en varieert de normale prijs van 80-100 per maand of 12 tot 20 per week.


Let op:
– Sommige bedrijven nemen alleen de installatie op in de initiële prijs zonder de kosten van de reparatie en de de-installatie toe te voegen. Het is dus noodzakelijk om het bestaan van deze voorwaarden in de gekozen aanbieding te verifiëren.

– Sommige fabrikanten integreren de prijs van de rail (alleen het deel van de motor + stoel) niet, dat wil zeggen dat u de rail zelf moet kopen.

 

louer-monte-escalier

 

Voor hoelang huren?

De behoefte aan de huur van een traplift voor een korte tijd bedraagt doorgaans 6 maanden. Indien de traplift dan langer gehuurd dient te worden kan het contract maandelijks worden verlengd of kan de lift worden aangekocht.


Te volgende stappen voor de huur van een traplift:

De keuze van de huur van een traplift wordt gemaakt aan de hand van de volgende stappen:

  • definieer de behoeften en vervolgens de meest betrouwbare oplossing voor deze situatie (nieuwe aankoop – aankoopmogelijkheid – verhuur): het budget dat u heeft, de duur, het soort gebruik …
  • controleer de mogelijkheid of de stoel tijdens de huur kan worden aangekocht
  • kies het model rekening houdend met de vereisten van uw trap. Hier komen we nog op terug.


Raadgevingen voor het maken van de keuze:

Nadat u de beslissing hebt genomen om een traplift te huren en u de mogelijkheid van de plaatsing een traplift in uw huis hebt gecontroleerd, kan u beginnen aan de evaluatie van de reputatie van de verschillende bedrijven die op de markt aanwezig zijn. Het is raadzaam om de geldigheid van de volgende voorwaarden te bekijken om met succes de traplift te kiezen:

Controleer of alle modellen beschikbaar zijn om te huren:
Het is belangrijk om de modellen die door een dergelijk bedrijf worden voorgesteld te kennen en ervoor te zorgen dat alles beschikbaar is voor verhuur, anders zult u een aanbieding kiezen die niet geschikt is voor uw trap.

Aanbiedingen vergelijken
Probeer aanbiedingen in termen van prijs en productkwaliteit te vergelijken en kies wat goed is voor uw huis, hoe u het gebruikt en wat u leuk vindt.

Controleer wat de minimumperiode is voor het huren van een trap:
Zoals we eerder hebben gezien is de minimumperiode  3 maanden en is deze nadien maandelijks te verlengen. U houdt tijdens de volledige duur de aankoopoptie.

Onderhoudsservice:
Controleer eerst of de onderhoudsprijs is inbegrepen in de totale prijs van de huur of dat er extra kosten nodig zijn, controleer vervolgens of de onderhoudsdienst de volledige huurperiode duurt of dat deze beperkt is tot een specifieke periode.


Andere oplossingen:

Tot slot, als de huur van een traplift u niet aantrekkelijk lijkt kan u er natuurlijk steeds voor kiezen één te kopen of u kan andere apparaten kiezen zoals platformliften of verticale liften. Het voordeel van een traplift is dat hij gemakkelijk in elkaar is te zetten en te demonteren. Wat belangrijk is, is dat je heel goed moet kiezen en meer te weten moet komen over elk apparaat voordat je beslist om te kopen. Wij helpen u bij uw keuze.

 

 

Technische assistentie nodig?

Wij helpen u gratis

Of stel uw vraag per mail

Contactformulier

Delen:

Soortgelijk:

Leuk vinden Bezig met laden...
Alle informatie gevonden?

Ontvangt u graag de brochure of een vrijblijvende offerte?

Vul uw gegevens in en wij helpen u verder

%d- bloggers vinden dit leuk: