De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel trappen ze elke dag moeten overwinnen. Een paar stappen op het werk of op school, twee treden bij de inkom van de supermarkt of zelfs een afdaling vanaf de tweede of derde verdieping vormt geen enkel probleem. Ieder van ons kan echter pech krijgen, waardoor we nadenken over het overwinnen van elke, zelfs de kleinste trede.

Trappen, trappen – overal trappen – hoe ze te overwinnen?

Hoe trappen te overwinnen wanneer u moeilijk te been bent? Dat is de vraag. Veel “behoeftige” mensen kennen de beschikbare oplossingen niet. Er is ook de overtuiging dat elk type apparaat voor het vervoeren van een persoon met een rolstoel duur hoeft te zijn. In dit artikel zullen we proberen tegenwoord te bieden aan deze clichés. We zullen laten zien welke soorten liften voor het transport van minder mobiele mensen beschikbaar zijn en wat de prijsniveaus zijn voor individuele apparaten voor het vervoer van mensen met een handicap.

Als u vragen of onzekerheden hebt die zich kunnen voordoen tijdens het lezen van dit artikel, neem dan contact met ons op – we zullen proberen elke vraag te beantwoorden met betrekking tot het elimineren van architecturale barrières.

Trapliften

Een traplift om trappen te overwinnen wordt steeds populairder. Onze website is voornamelijk gericht op deze liften. Ze zijn een geweldige oplossing als het gaat om veilig en efficiënt vervoer over de trap van een persoon met mobiliteitsproblemen. De traplift beweegt over een rail, die permanent op de trap is bevestigd. Hij heeft een eigen aandrijving en kan veilig een persoon met een gewicht tot 160 kg meenemen – hoewel de standaard hijscapaciteit van de meeste trapliften 130 kg is.
We onderscheiden trapliften die over een rechte en gebogen rail bewegen. De rechte trappen komen het vaakst voor. Ze zijn in sommige gevallen ook te vinden in de gebruikte versie. De prijs van het basismodel van een nieuwe traplift is ongeveer 2900€. Een luxemodel kost minder dan 4000€. Bij trapliften voor trappen met een bocht moet de rail specifiek aan de trap aangepast worden. Hij wordt op bestelling gemaakt. De prijzen van dergelijke oplossingen beginnen bij ongeveer 5500€. Men mag niet over het hoofd zien dat een deel van dit bedrag kan worden gerecupereerd via subsidies van de overheid.

Platformliften

Platformliften zijn vergelijkbaar met trapliften. De stoel wordt echter vervangen door een platform waar een rolstoel op kan plaatsnemen. Deze liften kunnen eveneens worden opgedeeld in rechte en gebogen apparaten. Net als bij de stoelliften zijn er verschillende modellen beschikbaar. Simpele platforms zijn soms te vinden in de gebruikte versie . Een trapplatform is een apparaat met een hoog hefvermogen (tot 300 kg). Het kan een persoon met mobiliteitsproblemen vervoeren, samen met een rolstoel.
Trapplatformen worden ook permanent op de trap (of aan de muur naast de trap) geïnstalleerd, maar ze hebben vrij veel ruimte nodig in vergelijking met trapliften met stoel. Zowel de breedte van de trap als de hoeveelheid ruimte onderaan de trap moet redelijk groot zijn.
De prijs voor een trapplatform op een rechte rail kan variëren van ongeveer 8500 tot 9500 Euro. Platformliften met een gebogen baan traject zijn duurder. Het is belangrijk voor ogen te houden dat het apparaat dat u kiest een groot gebruiksgemak bezit en een lange levensduur. Het is de moeite waard om een ​​langere garantie en een snelle service te hebben.

Verticale liften

Verticale liften voor huishoudelijk gebruik zijn een alternatief voor een platformlift. Vaak zijn de trappen immers te smal voor de platformmontage. Indien er een plaats kan worden gevonden voor de montage van de lift kan men opteren voor de verticale lift. De prijzen van liften tot 3 meter hoog zijn vergelijkbaar met de prijzen van trappenplatforms.
Verticale liften zijn een zeer breed onderwerp – er zijn modellen aangedreven door een éénfasige of driefasige motor. Er zijn hydraulische, ketting- en schroefliften. De algemene regel is dat de kosten van onderhoud aan de verticale lift meestal hoger zijn dan die aan het trapplatform, terwijl de uiteindelijke prijs wordt bepaald door het bedrijf dat dit type apparaat levert nadat het bekend is met de specifieke omstandigheden op een bepaalde locatie.

Laat een antwoord achter