Een traplift kan nodig zijn als je huis een trap heeft en je iemand in huis hebt met mobiliteitsproblemen. Het geeft de persoon de vrijheid om het hele huis zonder gevaar of moeite te gebruiken.

Maar biedt het installeren van een traplift problemen of veiligheidskwesties voor de andere mensen die in of rond het huis wonen?

Een van de vaakst gestelde vragen die gezinnen stellen als het gaat om trapliften, is wat voor invloed de nieuwe lift heeft op hun normale leven thuis, en of er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen (vooral als het huishouden kinderen of huisdieren telt).

Hier bekijken we hoe het leven eruit ziet met een nieuwe traplift. Zal een traplift een probleem zijn voor andere mensen die de trap gebruiken?

Trapliften zijn zeer zorgvuldig ontworpen om veilig en comfortabel te zijn, zowel voor degenen die ze gebruiken, als voor degenen die in hetzelfde huis wonen. De meeste nemen niet veel ruimte in wanneer ze niet in gebruik zijn, en vormen dus geen obstakel voor mensen die de trap op of af lopen. Als de traplift om hoeken moet gaan, kan het in bepaalde posities een beetje knellen als iemand probeert omhoog of omlaag te lopen, maar dit is geen groot probleem omdat de lift slechts een halve meter breed is. Over het algemeen hebben gezinnen de neiging om te melden dat ze vrij snel wennen aan de aanwezigheid van een traplift in hun huis, en niet echt de neiging hebben om het als een probleem te zien. Als u zich echter zorgen maakt over hoe het eruit zal zien en welk het gevoel geeft als u zich met een ​​traplift verplaatst, kunt u hier een goed beeld van krijgen door ergens naartoe te gaan waar u dit kunt zien, zoals bijv. het huis van iemand die je kent die er al een heeft.

Trapliften en kinderen

Jonge kinderen zijn in eerste instantie heel nieuwsgierig naar een traplift. Ze zullen waarschijnlijk naar de machine willen kijken en willen misschien met de lift ​​de trap op en af gaan. Hoewel je ze er waarschijnlijk aan wilt herinneren dat het geen speelgoed is, is het vaak het beste om kinderen vertrouwd te laten raken met de traplift wanneer deze voor het eerst wordt gemonteerd – de meeste kinderen zullen er snel aan wennen en er geen aandacht meer aan besteden na een tijdje. Trapliften zijn ontworpen om zo veilig mogelijk te zijn en beschikken over voorzieningen om te voorkomen dat kinderen zich eraan bezeren, zoals vingerbeschermers. Ze zijn ook zo ontworpen dat ze geen peuter of kind kunnen opsluiten en stoppen ook met bewegen zodra ze contact maken met een persoon of object wanneer ze in beweging zijn. Dit betekent dat zelfs als je kinderen de neiging hebben om de trap op en af ​​te lopen, of als je een heel jong kind hebt dat net de trap leert gebruiken en ze terwijl de traplift beweegt probeert te kruipen, de trappen niet gevaarlijker zijn dan normaal nadat je traplift is geïnstalleerd. Iets dat u misschien in gedachten moet houden als het gaat om kinderen en trapliften, is dat de plaatsing van de rail waarover de lift over de trap beweegt, voorkomt dat u een normaal babyhek kunt gebruiken. Als u momenteel een hek gebruikt voor uw kind of huisdieren, kan het nodig zijn om een ​​andere oplossing te plannen om te voorkomen dat ze naar de trap gaan als u een traplift gaat installeren.

Trapliften en huisdieren

Als uw huishouden ook katten of honden bevat, hebt u mogelijk ook vragen over trapliften en of deze een veiligheidsrisico voor hen vormen. Net als bij kinderen, worden huisdieren beschermd door de manier waarop trapliften zijn ontworpen om dingen niet te kunnen verpletteren, en zullen stoppen als ze contact maken met iets (waaronder je viervoetige vrienden) tijdens een beklimming of afdaling van de trap. Sommige eigenaren van huisdieren melden dat hun hond of kat een beetje bang is van de traplift wanneer deze in bedrijf is (net zoals ze bang zijn voor andere apparaten zoals stofzuigers), maar dat is meestal het enige echte effect dat ze hebben op dieren. Trapliften worden altijd ontworpen en geïnstalleerd met de veiligheid van iedereen die er mee samenleeft in het achterhoofd, dus er is echt niets om je zorgen over te maken als je er één in je huis wilt introduceren. De meeste gezinnen hebben helemaal geen problemen met hun nieuwe traplift en passen zich er zeer snel aan aan zonder zich zorgen te maken.

Laat een antwoord achter