Omdat trapliften apparaten zijn die vaak worden gebruikt door mensen met een beperkte mobiliteit of mensen die aan een ziekte lijden, hebben ze een comfortabel besturingssysteem nodig en opdat dit systeem bestand zou zijn tegen de zware omstandigheden, hebben ze speciale zorg nodig.

In deze handleiding zullen we verschillende tips geven en de te volgen stappen onthullen om de veiligheid van het apparaat te optimaliseren en er langer gebruik van te kunnen maken.

Tips om voor uw traplift te zorgen:

Hier zijn tips en adviezen die u kan volgen om te profiteren van een lange gebruiksduur van uw traplift.

1) Zorg voor het juiste gebruik:

Om uw veiligheid te garanderen, is het essentieel om te weten hoe de traplift te gebruiken. Vooraleer u hem begint te gebruiken, kan u starten met een zorgvuldige lezing van de handleiding van het product of kan u de technicus een uitgebreide uitleg over de werking vragen.
Dit om vertrouwd te raken met uw apparaat.

2) Overschrijd het maximale gewicht niet:

Elk model traplift heeft specifieke karakteristieken. Een van de kenmerken is het maximale gewicht dat het product kan ondersteunen. Dus wees voorzichtig om deze waarde niet te overschrijden, zoals helaas sommige gebruikers proberen om zware voorwerpen te verplaatsen over de trap met behulp van de stoel. Dit kan ervoor zorgen dat de motor overbelast raakt en verbrandt.

3) Koppel de lader niet los:

Wat betreft het uittrekken van de lader van de traplift, raden experts aan de lader te allen tijde aangesloten te houden en niet los te maken. Immers, de lader verbruikt weinig energie en wanneer de batterijspanning te laag wordt zal de traplift niet meer starten.

batterie-fauteuil-monte-escalier

4) Onderhoud uw traplift:

Het onderhoud of de revisie van de traplift is bedoeld om de verschillende onderdelen van het product te inspecteren om de goede werking ervan te garanderen en de levensduur te verlengen.

Om meer te weten over onderhoud, is er al een artikel gewijd aan deze taak: prijs, duur, stappen en het verschil tussen onderhoud en probleemoplossing.

Hier zijn enkele onderhoudsstappen:

Onderhoud van de rail:

Over het algemeen wordt deze taak uitgevoerd door een andere persoon dan de gebruiker van het apparaat: een jong familielid of liever een deskundige technicus, omdat het fysieke inspanning en technische knowhow vereist.

réparation-monte-escalier

Het onderhoud van de rail gebeurt na een grondige reiniging van de rail om het vuil en eventueel vetresten te verwijderen. De tanden zijn dan klaar om te smeren. Vergeet niet om slechts een kleine hoeveelheid smeermiddel te gebruiken om het probleem van het glijden van de wielen te voorkomen.

 

Onderhoud van de stoel en andere bewegende delen:

De bewegende delen van de traplift vereisen ook een nauwkeurige reiniging en onderhoud. Deze moet minimaal elke 12 maanden schoongemaakt en gesmeerd worden om hem veilig en comfortabel te kunnen blijven gebruiken.

5) Plaats de batterijlader op een droge plaats:

Zoals bij elk apparaat dat op batterijen werkt, moet u er altijd een gewoonte van maken om de batterij op een droge plaats te bewaren. Dit voorkomt roest van de batterijen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk.

6) Reinig de stoel van de traplift


De schoonmaaktaak van de traplift is essentieel om uw apparaat schoon te houden. Trek hiervoor twee keer per maand maximum van een half uur uit voor het reinigen en vegen van de rail en stoel om geaccumuleerd stof te verwijderen, met behulp van een vochtige doek en zonder het gebruik van een reinigingsmiddel.

Wilt u meer advies?

Maak er altijd een gewoonte van om uw tijd te nemen tijdens het gebruik van uw apparaat: controleer of de route vrij is van obstakels en start uw apparaat vervolgens zonder zorgen.

Neem contact op met ons voor meer informatie over de specifieke manier om voor uw type traplift te zorgen.

Laat een antwoord achter