De liftkar of trappenklimmer

De trappenklimmer, ook wel mobiele traplift genoemd, onderscheidt zich van de andere toestellen doordat het de hulp van een persoon vereist tijdens het gebruik van de trap.

thumb_img2Presentatie

De liftkar is een elektrisch apparaat dat aan een helper toestaat om een persoon met mobiliteitsproblemen de trap op te helpen. Het principe is hetzelfde als dat van een klassiek « duiveltje », maar zijn elektrisch mechanisme laat het op en af gaan van de trappen toe zonder horten en stoten en zonder geluidsoverlast.

De trappenklimmer laat, afhankelijk van het model, toe om treden met een hoogte tot 20 à 25 cm te overwinnen. Hij is uitgerust met remmen en sensoren op de wielen om de veiligheid te verzekeren.

 

Modellen

De trappenklimmer bestaat in drie modellen. Het eerste model heeft een geïntegreerde stoel en door erop plaats te nemen kan de gebruiker de trap op worden geholpen. Het tweede model is met een fixatiemechanisme aangepast aan rolsstoelgebruikers. De gebruiker wordt er dus met zijn rolstoel in vastgeklikt. Het derde model beschikt over een aparte ontkoppelbare rolstoel met kleine afmetingen, die toelaat om op smalle trappen te worden gebruikt.

Overigens, trappenklimmers beschikken over enkele voordelen in vergelijking met klassieke trapliften. Er is geen installatie vereist. Het apparaat is licht en makkelijk te demonteren in verschillende stukken. Het kan makkelijk vervoerd worden. Het is dus de ideale oplossing om zonder zorgen over de plaatselijke voorzieningen op vakantie te vertrekken. Het enige ongemak schuilt in de noodzakelijkheid van een tweede persoon om de gebruiker van de trappenklimmer te begeleiden.

Voor dit type toestel, dient men te rekenen op een budget van 6 000 €.

Laat een antwoord achter