De plafond traplift

De plafondtraplift is een bijzondere uitvoering van de traplift die zich aan alle trappen laat aanpassen, ongeacht het aantal (tussen)verdiepingen. Dit systeem kan in sommige gevallen ook voordeliger uitvallen dan de klassieke traplift. De plafondtraplift bestaat in twee versies : een model uitgevoerd met een geïntegreerde stoel en een uitvoering voor rolstoelen.

De plafondtraplift voor rolstoelen

De plafondtraplift voor rolstoelen werkt volgens het zelfde systeem als de plafondtraplift. Het verschil is dat de stoel vervangen wordt door een harnas waar de rolstoel op vastgehaakt kan worden. In dat geval, is het niet nodig om de rolstoel te verlaten om de trap op of af te gaan. Het systeem is simpel en snel en waarborgt een totale autonomie. Bovendien wordt er weinig plaats ingenomen op de trap.

fonction-fauteuil-monte-escalier

Met geïntegreerde zetel

De plafondtraplift met geïntegreerde zetel werkt met behulp van een geleidingsrail die op het plafond van de trap wordt gemonteerd. Aan deze rail hangt de stoel. Om de stoel te laten bewegen, beschikt men over een bediening die in de leuning is geïntegreerd. Overigens de stoel, de leuningen en de voetensteun kunnen opgeklapt worden om de trap vrij te maken, net als bij een klassieke traplift

Laat een antwoord achter